Ingredienten: (3 pers.):
lasagnabladen
mozarella
500 gr rundergehakt
0,5 l melk
50 gr bloem
50 gr boter
3 blikjes tomatenpuree
1 pak gezeefde tomaten
1 blik tomaten in stukjes
knoflook
ui
peper
zout
1 laurierblaadje
suiker
oregano
marjoraan
peterselie
basilicum
| Bereiding:
Voor de saus: De ui en knoflook fijn snijden en fruiten. In een ander pannetje de tomatenpuree verwarmen (blijven roeren) totdat deze niet meer zurig ruikt. De ui en knoflook door de puree roeren. De gehakt rul bakken, de tomatenpuree met de ui en knoflook toevoegen. Kruiden toevoegen, tomatenpuree en tomatenblokjes. Suiker toevoegen en naar smaak nog wat kruiden. Laurierblaadje toevoegen en afgedekt 3 kwartier op een laag vuur laten staan. Af en toe roeren. Na een half uur de bechamelsaus maken. De boter langzaam laten smelten (niet bruin laten worden!). De bloem toevoegen en goed roeren (het wordt een klont). Hierbi de melk gieten en blijven roeren met een garde. Peper en zout toevoegen. Een ovenschaal invetten. Eerst een dun laagje bechamelsaus (is vrij sterk van smaak, dus niet teveel). Laagje tomatensaus. Lasagnebladen. Laagje bechamelsaus, laagje tomatensaus. Hierop de in plakjes gesneden mozarella. Lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus. Afdekken met aluminiumfolie en 3 kwartier in de oven. Na een half uur het folie verwijderen. |