Ingredienten: (2 pers.):
1 zakje groene tortellini met champignons à 250 g (Grand' Italia)
2 vleesbouillontabletten
150 gr. gekookte ham (dikke plak)
3 vleestomaten
1/8 l slagroom
1 klein blikje tomatenpuree
150 gr. diepvries doperwtjes
versgemalen peper
2 takjes basilicum (peterselie kan ook)
± 4 el geraspte Parmezaanse kaas | Bereiding:
Tortellini in ± 1 ½ l water met bouillontabletten koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Ham in blokjes, tomaten in stukjes snijden. In braadpan slagroom en tomatenpuree al roerende aan de kook brengen. Doperwtjes toevoegen, ± 3 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Ham en tomaten erbij doen, op laag vuur zachtjes verwarmen. Saus op smaak brengen met peper. Tortellini in vergiet goed uit laten lekken en door saus roeren. Basilicum (of peterselie) hakken en erover strooien. Serveren met Parmezaanse kaas en een salade. |