Marie-Jose's St-Jacob mosselen met courgette in appelboter[voor Chr10e] |
Ingredienten: (2 pers.):
2 courgettes in plakjes van 2 1/2 cm dik
8 grote jacobsmosselen met koraal
1 eetl.olijfolie
zout en zwarte peper
85 ml appelsap
30 gr. boter
peterselie[garneren]
| Bereiding:
-wentel de plakjes courgetteen de mosselen voorzichtig door de olie en bestrooi met peper en zout.-vehit een grote koekenpan met dikke bodem tot heet, voeg de plakjes courgette toe en bak 2 min. aan een kant. draai de plakjes om en voeg de mosselen toe. bak 1 min. en draai dan ook de mossellen om. bak ze alle twee 1 min tot ze goudbruin zijn. neem ze uit de pan en houd ze warm. schenk het sap in de pan , voeg de boter toe en kook het sap in tot een dikke siroop. lepel de saus over de mosselen en de courgette en garneer met peterselie. lekker met warm brood. |
Receptnummer: 10655 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. |
Opmerking: dit komt uit het boekje: quick & tasty roerbak gerechten.Kerst greats M-J. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |