Nieuws   Zoeken 

Marie-Jose's St-Jacob mosselen met courgette in appelboter[voor Chr10e]
Ingredienten: (2 pers.):
2 courgettes in plakjes van 2 1/2 cm dik
8 grote jacobsmosselen met koraal
1 eetl.olijfolie
zout en zwarte peper
85 ml appelsap
30 gr. boter
peterselie[garneren]
Bereiding:
-wentel de plakjes courgetteen de mosselen voorzichtig door de olie en bestrooi met peper en zout.-vehit een grote koekenpan met dikke bodem tot heet, voeg de plakjes courgette toe en bak 2 min. aan een kant. draai de plakjes om en voeg de mosselen toe. bak 1 min. en draai dan ook de mossellen om. bak ze alle twee 1 min tot ze goudbruin zijn. neem ze uit de pan en houd ze warm. schenk het sap in de pan , voeg de boter toe en kook het sap in tot een dikke siroop. lepel de saus over de mosselen en de courgette en garneer met peterselie. lekker met warm brood.
Receptnummer: 10655 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
dit komt uit het boekje: quick & tasty roerbak gerechten.Kerst greats M-J.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept