kwarktaart met vruchten van Ingeborg
Ingredienten: (6 pers.):
250 gr. zelfrijzend bakmeel
150 gr. witte basterdsuiker
225 gr. fruit (vers, blik (uitgelekt) of geweld)
225 gr. magere kwark
125 gr. boter
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
paneermeel
zout
Bereiding:
snij het fruit in kleine stukjes.
smelt de boter in de magnetron 1 min. op 750 watt.
doe de gesmolten boter in een schaal en meng dit goed met het zout, de basterd- en vanillesuiker.
roer dan de eieren en de kwark er goed doorheen en voeg dan het gezeefde bakmeel toe.
als laatste de vruchten er door spatelen.
vet de vorm (2ltr.) goed in en bestrooi hem met paneermeel.
oven voorverwarmen op 225C
magnetron 350 watt
onafgedekt 20 min. bakken.
even inprikken of de taart gaar is en 10 min. laten staan, dan voorzichtig uit de vorm halen.
Receptnummer: 1066 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: ingeborg
Opmerking:
gebruik als vruchten bv: appel, peren, rozijnen, fruitcocktail, perziken (uitgelekt), tutti-frutti en ga zo maar door.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept