Angelique's moeder feestelijke wijncreme
Ingredienten: (6 pers.):
1 fles witte bordeaux 0.7 ltr
2 pakjes vanille kookpudding
9 el suiker
0.5 ltr slagroom
6 rode kersjes
6 blaadjes mint
Bereiding:
Leng de wijn aan met water tot 1 liter, voeg er 7 el suiker aan toe
Laat dit aan de kook komen
Doe ondertussen de pakjes pudding in een kom en voeg er 3 eetlepels water aan toe.
Haal de pan van het vuur en voeg de pudding er aan toe.
Laat het mengsel nog eens 2 min zachtjes doorkoken.
Giet het mengsel in een kom en dek de creme af met folie waarbij de huishoudfolie contact met de creme moet maken. (Dit om velvorming te voorkom)
Laat het geheel in de koelkast koud worden.
Klop de slagroom met 2 el suiker stijf.
Roer de creme met de mixer op zijn laagste stand
en voeg er lepel voor lepel de slagroom aan toe.
Verdeel de wijncreme in coupe's en garneer deze met een rode kers en een blaadje mint.
Koud serveren.
Receptnummer: 1069 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Angelique B
Opmerking:
Recept voor feestelijke gelegenheden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept