Nieuws   Zoeken 

Witlofgenot van Alies
Ingredienten: (4 pers.):
8 stronkjes witlof
5 tomaten
1/4 creme fraiche of Finesse
3 teentjes knoflook
3 uien
1 zakje geraspte kaas
Bereiding:
Kook de in tweeen gesneden witlofstronkjes tot ze beetgaar zijn / je ze door kunt prikken. Gooi de tomaten even bij het kokend water, zodat je ze makkelijk kunt ontvellen. Fruit de uien en knoflook even in een koekenpan en bedek er vervolgens de ingevette ovenschotel mee. Snijd de ontvelde tomaten in plakjes en leg ze samen met de uitgelekte witlofscheuten in de schaal. Leng de creme fraiche (of Blue Band finesse voor de lijn) aan met een lepeltje water, zodat het wat makkelijker over de schotel verdeeld kan worden. Bedek de schotel ten slotte met de geraspte kaas en zet het geheel zo'n 20 min in een voorverwarmde heteluchtoven op 200 gr. De laatste minuten even op grill stand voor het bruine korstje (maar blijf erbij want het kan heel snel gaan is mijn ervaring!)
Receptnummer: 10704 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Mijn schoonmoeder maakte een variant van dit recept met venkel; zelf bedacht ik dat witlof ook lekker was. Eer aan haar dus! Het lekkerst bij aardappels of aardappelpuree.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept