Nieuws   Zoeken 

Alex' makreel in kruidenroomkaassaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 gerookte makreel
1 fles witte wijn (smaak naar keuze)
2 doosjes Boursin (groot)
Koksroom
Stokbrood
Bereiding:
Schenk een glas wijn in voor jezelf. De gerookte makreel schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Ondertussen een 250 - 300 cl wijn in een (braad) pannetje rustig warm laten worden. Niet koken!! als de wijn warm is dan de Boursin toevoegen, doe niet alle Boursin tegelijk in, maar doosje voor doosje. Dit geheel goed laten smelten en vooral blijven roeren en mag absoluut niet koken!! Als de Boursin is gesmolten dan de makreel toevoegen en blijven roeren. Mocht het geheel nog aan de dikke kant zijn voeg dan een beetje wijn en/of koksroom toe en roer het weer goed door. Het prutje mag dus niet koken en als je de makreel goed kruidig wilt hebben zet dan het vuur uit en laat het geheel een dagje staan. Voor het gebruik langzaam warm laten worden, niet koken en vooral blijven roeren. Serveren met (stok) brood. Je kan natuurlijk allerlei soorten kruidenkaasjes gebruiken of nog meer variaties bedenken. Wel is het behoorlijk prijzig gerecht. Ik doe het meestal met de verjaardagen, een zeer gewild en goed gewaardeerd gerecht! Succes!
Receptnummer: 10717 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept