Nieuws   Zoeken 

Beppie's Spaanse Tapasschotel
Ingredienten: (4 pers.):
½ pot geroosterde rode paprika's
1 blikje ansjovisfilet (47 gr.)
100 gr. champignons
2 teentjes knoflook
100 ml. olijfolie
½ citroen
4 takjes peterselie
4 vastkokende aardappels
6 eetl. tomatenpuree
tabasco
zout, versgemalen peper

Bereiding:
1: Laat de paprika's uitlekken en dep ze droog. Snij de paprika's in de lengte in brede repen. Halveer de ansjovis in de lengte en rol ze in de paprikarepen. Steek ze vast met een cocktailprikker. 2: Veeg de champignons schoon en halveer ze. Pel de knoflook en snij ze in dunne plakjes. Verhit 50 ml. olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook op een matig vuur goudbruin. Pers de citroen en schenk deze bij de iets afgekoelde knoflookolie. Was de peterselie en hak deze fijn. Schenk de knoflookolie (houd 3 eetl. apart) over de champignons en bestrooi het met peterselie. 3: Borstel de aardappels schoon en snij ze in grove stukken. Kook de aardappels in ca. 15 min. bijna gaar en giet ze af. Verhit de rest van de olijfolie en bak de aardappelstukken goudbruin. Roer de tomatenpuree door de 3 eetl. knoflookolie. Breng op smaak met een paar druppels tabasco, zout en peper. Schep dit over de aardappels. Serveer deze drie tapa's op een schaal.
Receptnummer: 10761 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Recept Super de Boer.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept