Nieuws   Zoeken 

Marijke's parelhoen met kersensaus
Ingredienten: (2 pers.):
1 parelhoen,
1 pot kersen, kersen afgieten, sap apart houden,
1.1/5 lepel bloem,
100 gram boter,
peper en zout,
ovenschotel
Bereiding:
Maak de parelhoen goed schoon en veddel het in stukken. Bak de delen in een braadpan bruin en doe ze over in een ovenschaal. Doe de braad boter over in een steelpan en zet weer op het vuur, roer dan de bloem erdoor, blijven roeren tot er geen klontjes meer zijn en roer hier na een paar minuten het vocht van de kersen bij. Dit verwarmen en goed roeren tot het een mooie gladde saus is. Is de saus te dik geworden dan kun je er eventueel wat sinaasappelsap of ander vruchtesap bijdoen. Dan de saus over de parelhoen gieten en afdekken met alufolie. 35 minuten in een oven van 175 graden. Dan het alufolie verwijderen en de kersen erbij doen en terug in de oven voor 15 minuten. Eet smakelijk.
Receptnummer: 10764 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
De kersen kan je eventueel even in port of grand marnier leggen, voordat je ze bij de parelhoen doet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept