Nieuws   Zoeken 

Oliebollen Hendrikjan
Ingredienten: (7 pers.):
500 gr bloem,
25 gr gist,
± ½ liter of wat meer lauwe melk,
250 gr krenten en rozijnen tezamen,
50 gr sukade ( en snippers),
2 appelen,
wat zout,
slaolie om te bakken
Bereiding:
Oliebollen plm. 30 stuks. Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en giet hierin de gist, die met een beetje lauwe melk is opgelost. Voeg de overige melk toe en maak , vanuit het midden te beginnen, van de bloem met de melk een glad beslag (het beslag moet vloeiend zijn). Roer er dan de uitgezochte, gewassen en zo droog mogelijk uitgelekte krenten en rozijnen en de gesnipperde sukade(en in stukjes verdeelde snippers) en appelen doorheen, sla alles met een houten lepel tot een luchtig beslag en laat het dichtgedekt met een vochtige doek, op een warm plaatsje of op een teiltje met warm water, gedurende 3 kwartier á 1 uur rijzen. Vorm er dan, met behulp van 2 eetlepels, bollen van, laat ze in de warme slaolie glijden, dat zó heet is, dat het juist dampt en bak de oliebollen vlug bruin en gaar. Neem ze met een schuimspaan of breinaald uit de pan, laat ze even op keuken papier uitlekken en dien ze, bestrooid met poedersuiker, warm op.
Receptnummer: 10766 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept