Nieuws   Zoeken 

Monique's gepocheerde peren met mascarpone
Ingredienten: (6 pers.):
1el geroosterde geschaafde amandelen
3 bijna rijpe handperen
1 vanillestokje, 1 kaneelstokje
2 flesjes kersenbier
100 g rietsuiker, 3 el suiker
150 g mascarpone
geraspte schil van 1 citroen
scheutje cointreau
(slag)roomijs
Bereiding:
schil de peren, snijd ze door en verwijder het klokhuis. Snijd het vanillestokje in de lengte door en doe het in een ruime pan met het kersenbier, de rietsuiker en het kaneelstokje. Laat alles 3 min. zachtjes koken en roer tot de suiker is opgelost. Leg de peren in het bier en laat op laag vuur 15 min. zachtjes pocheren. Neem de peren en het kaneelstokje uit de pan. Laat het vocht inkoken tot 1/3. Verwijder het vanillestokje. Klop de mascarpone op met 3 el suiker, de geraspte citroenschil en een scheutje cointreau. Schep op elk bord wat warme siroop, "vul" de halve peren met het mascarpone-mengsel en verdeel ze over de borden met siroop. Bestrooi met de geschaafde amandelen en evt. wat gemalen zwarte peper. Leg er een bolletje ijs naast.
Receptnummer: 10813 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Heeeeerlijk! Dit was een perfecte afsluiting van het kerstdiner op eerste kerstdag 2003 in Wierden. Groetjes aan Agnes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept