Nieuws   Zoeken 

Denna's gebakken komkommer
Ingredienten: (3 pers.):
komkommer
kleine ui
1.5 eetlepel zout
1 theelepel suiker
scheutje olie
Bereiding:
Schil de komkommer met een kaasschaaf. Snij hem door midden en schraap met een theelepel het vruchtvlees uit het midden, deze kan in de vuilnisbak. Snij de komkommer overdwars in stukjes en leg de stukjes in een diep bord of kom. Bestrooi de komkommer met VEEL zout en verdeel dit door erdoorheen. Zet de kom weg en laat het zout een half uur tot een uur intrekken. Spoel de komkommer goed af en laat uitlekken, de smaak van het zout zit er nu al goed in. Snij de ui klein. Fruit de ui in een normale kookpan in de olie op een zacht vuurtje en voeg de komkommer toe. Strooi de suiker (naar smaak) over de komkommer als tegenwicht voor het zout. Stoof de komkommer in ongeveer 10 minuten klaar (met deksel en soms roeren). Een beetje bruin aan de randjes is niet erg, maar meer ook niet, dus hou het vuur laag.
Receptnummer: 10869 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Lekker bij rijst, en bij hete gerechten als tegenwicht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept