Nieuws   Zoeken 

Tine 's klassiek Chinees gerecht met een Indiaas tintje
Ingredienten: (2 pers.):
2 enkele kipfilets,
200 gram verse peultjes,
zout en peper naar smaak,
1 eetl.bloem,
1 theel.kerrie,
1/3 theel.gemberpoeder,
2 eetl.zonnebloemolie,
1 teentje knoflook,
1 rode peper,
21/2 dl.kippenboullion,
150 gram rijst,
2 flinke tomaten,
2 theel.Japanse Sojasaus,
een beetje gedroogde koriander.
Bereiding:
Beginnen met de rijst te koken zoals op de verpakking staat met wat zout.Kook de peultjes in 6 minuutjes gaar,giet ze op een vergiet en laat ze zo afkoelen en opdrogen. Ondertussen de kipfilets droogdeppen met keukenpapier en in smalle reepjes snijden.Bloem met zout,peper,kerrie en de gemberpoeder vermengen. In een plasticzak doen de stukjes erbij en goed husselen tot al de stukjes bedekt zijn. Knoflook en pepertje in héél kleine stukjes snijden(zonder zaadjes).In wok of hapjespan olie heet laten worden de knoflook en pepertje vlug even aanbakken,direct de kipreepjes erbij goed om en om bakken dan de peultjes erbij bakken de boullion erbij dan nog 5 minutjes laten sudderen de sojasaus erbij,en als laatste de in stukjes gesneden tomaat en de koriander.Serveer de rijst er appart bij.
Receptnummer: 10880 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit stond bij ons in de krant,vandaag gemaakt heel lekker, zó klaar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept