Nieuws   Zoeken 

Marleens Foe Yong Hay
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr krab uit blik
6 eieren
1/2 doosje champignons
125 gr bamboespruiten
125 gr erwten
1 ui
3 teentjes knoflook
25 gr boter
1/2 fles tomatenketchup
1/2 fles water
2 eetlepels ketjap
gemberbolletjes op siroop
bruine suiker
azijn
zout
Bereiding:
omelet; smelt de boter en voeg de in partjes gesneden champignons en bamboespruiten toe. Klop de eieren,voeg de uitgelekte krab en wat zout toe. Voeg het ei bij het mengsel van de champignons in de pan toe en bak op een laag vuur de dikke omelet. Voor het keren van de omelet kun je een bord gebruiken . keer het ei pas als de bovenkant zo goed als droog is. Saus; Bak de gesnipperde ui en knoflook in en beetje boter glazig. voeg de ketchup en ketjap toe. snijd een paar bolletjes gember klein en voeg die met een flinke scheut siroop ook toe.Dan een scheutje azijn voor het zoet/zure effekt.De erwtjes toevoegen en laten doorwarmen. Het geheel eventueel een beetje binden met allesbinder. De omelet in een schaal leggen, en de saus erover gieten.
Receptnummer: 10902 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Serveren met witte rijst, of mihoen. Door het zoet/zure smaakje ook goed te doen voor kindjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept