Nieuws   Zoeken 

Tine's Frans champignonsgerecht
Ingredienten: (2 pers.):
500 gram champignons,
olijfolie,
2 bosuitjes,
zout en peper naar smaak,
een beetje citroensap,
30 gram bloem,
1,25dl koksroom,
2 dl.groentebouillon (gemaakt van 1 groentebouillontablet,
100gram geraspte kaas,
2 eetl.gehakte bladpeterselie.
Bereiding:
Maak de paddestoelen schoon,snijd ze in vieren.Verhit de olie in een braadpan of hapjespan schep de champignons erdoor en temper de warmtebron.Strooi de gesnipperde bosuitjes erover,schep alles weer om.Laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen.Voeg daarna zout,peper en het citroensap toe,Strooi de bloem erover en roer goed door tot al de bloem opgenomen is.Schenk de room en de bouillon erdoor,weer goed roeren aan de kook laten komen,blijven roeren tot er een gebonden saus geworden is,dan de helf van de geraspte kaas en de peterselie erdoor net zolang roeren totdat de kaas gesmolten is.Doe het gerecht in een beboterde ovenschaal stroot de rest van de kaas erover,leg hier en daar een klein klontje boter erop. Zet de schaal onder een hete ovengril en laat een fraai goudbruin korstje opkomen .
Receptnummer: 10972 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Heerlijk met stokbrood en een salade van ijsbergsla met tomaatjes,uitje,paprika en gekookt eitje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept