Nieuws   Zoeken 

Tine's gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette
Ingredienten: (2 pers.):
2 flinke tonijnmoten,
50 gr.zachte boter,
3 eetl.basilicum(diepvries van Darégal),
1 teentje knoflook,
1 theel.balsamicoazijn,
zout en peper naar smaak,
1 courgette.
Bereiding:
Smelt een klontje boter in een steelpannetje ,pers de knoflook erboven uit en voeg de diepvriesbasilicum toe,eventjes roeren en af laten koelen.Roerend de rest van de boter erdoor met de balsamicoazijn tot het een geheel is.Doe deze massa in een klein bakje en laat dit in de koelkast opstijven. De gril voorverwarmen op de hoogste stand. De courgette in blokjes snijden.In pannetje een stukje basilicumboter heet laten worden de courgette erdoor scheppen,zout en peper toe voegen,laag zetten en 10 minuutjes zachtjes laten sudderen. Bestrijk de moten vis aan beide kanten met de basilicumboter en gril vlak onder het element , op een rooster bedekt met aluminiumfolie in 7 minuutjes gaar,dat het nog roze van binnen ziet. Wel halverwege omdraaien. Serveer de vis met de courgette en geef er pasta,rijst of rösti bij wat je lekker vindt.
Receptnummer: 10973 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit is een recept van Tijd voor Vis ,ietsje aangepast naar eigen idéé,je kan ook olijven door de courgette doen.Het is echt heerlijk!!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept