Nieuws   Zoeken 

Michael's rijstepudding met vanile en gemarineerde abrikoos
Ingredienten: (1 pers.):
Rijstepudding:
1 DL melk
1 DL slagroom
40 gram rijst ( gaar )
vannilemerg 1/4
50 gram suiker
3 blaadjes gelatine

marinade van abrikoos:
2 DL Brandewijn (oftewel kruidenwijn
100 gram suiker
3 abrikozen
Bereiding:
pak een middelmaat pan om de melk in te doen met de vannile en rijst. laat dit rustig pruttelen. ondertussen pak je een klein bakje met koud water om de gelatine in te doen. als je dat gedaan hebt klop je de slagroom alvast op dan hoef je dat straks niet meer te doen, als je dat gedaan hebt is de rijst wel klaar. voeg de suiker toe. wacht totde suiker is opgelost en roer af en toe eventjes. als dat gebeurt is voeg je de gelatine toe. laat de rijstepudding afkoelen, als de rijstepudding is afgekoelt spatel je de slagroom door de rijstepudding. pak een vormpje om de rijstepudding in te doen . als laatste plaats je de de abrikozen met een klein beetje marinade bovenop de rijstepudding EET SMAKELIJK
Receptnummer: 10978 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
is heel erg lekker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept