Lia's ham-banaan op kerrierijst |
Ingredienten: (2 pers.):
2 stevige bananen
1/2 pak snelkookrijst
2 eetl. bakboter
1/2 theel. paprikapoeder
2 plakken gekookte ham, elk
50 gr.
3 eetl. kerrieketchup | Bereiding:
De rijst koken volgens de verpakking.
De bananen schillen en in de lengte halveren.
Oven voorverwarmen op 150 graden (stand 2).
Boter verhitten in een braadpan, de halve bananen erin en bestrooien met paprikapoeder. Op een matig vuur in 30 seconden bakken.( braadvet bewaren)
Dan 2 halve bananen in een plak ham wikkelen.
De kerrieketchup door het braadvet roeren. De gekookt rijst toevoegen en omscheppen tot alles goed gemengd is.
De kerrierijst in een vuurvaste schotel doen.
De 2 ham-bananen erop leggen en alles nog ca. 5 minuten in de hete oven laten staan. |
Receptnummer: 1100 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Lia Peters |
Opmerking: Opdienen met een tomatensla of ijsbergsla |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |