Nieuws   Zoeken 

Corinne's jambalaya
Ingredienten: (4 pers.):
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
3 takjes peterselie
cayennepeper
1 groene paprika
1 ui
2 bakjes roze garnalen (a 125 gr)
1 vleestomaat
75 gr chorizo
150 gr ham of kip
200 gr langkorrelrijst
1 kippenbouillontablet
100 gr sugar snaps
Bereiding:
De ui pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen en fijnhakken. Paprika in repen snijden. Ham en chorizo in blokjes snijden. Tomaat in blokjes snijden. Peterselie fijnknippen. Olie in pan verhitten, ham en chorizo 3 minuten roerbakken. Ui, knoflook en paprika toevoegen en 2 minuten meebakken. Tomaat, peterselie, rijst, cayennepeper en 1 ΒΌ liter water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen en aan de kook brengen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. 5 minuten voor einde kooktijd sugar snaps toevoegen en laten meesudderen. Op laatst garnalen erdoor scheppen en met gesloten deksel 2 minuten doorwarmen.
Receptnummer: 11002 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Sugar snaps kun je vervangen voor peultjes of zelfs sperziebonen. Ook zonder deze toevoeging heel lekker, hoor!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept