Jan's atjar ikan
Ingredienten: (4 pers.):
1 Makreel of Poon
1 ui
2 teentjes knoflook
Koenjit
1 stuk sere (citroengras) 6 cm lang
1 blad salaam
1 stuk Laos
1 rode peper
1 citroen
5 stuks kemirinoten
zout
suiker
Bereiding:
De vis bij de visboer in stukken laten snijden en laten bakken, niets erop of erbij.
Kemiri noten poffen en fijnmaken
Ui en knoflook fijnsnijden en fruiten.
Kemirinoten - pepers - Laos - Salaam erbij doen.
Beetje water en koenjit erbij
citroen uitknijpen
Wat suiker erbij en het stukje sereh erbij
Even omroeren.
Vis erop leggen.
Daarna voorzichtig omroeren dat de vis warm wordt.
Receptnummer: 1101 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Serveren met rijst en Gado-Gado
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept