Nieuws   Zoeken 

Jan's atjar ikan
Ingredienten: (4 pers.):
1 Makreel of Poon
1 ui
2 teentjes knoflook
Koenjit
1 stuk sere (citroengras) 6 cm lang
1 blad salaam
1 stuk Laos
1 rode peper
1 citroen
5 stuks kemirinoten
zout
suiker
Bereiding:
De vis bij de visboer in stukken laten snijden en laten bakken, niets erop of erbij.
Kemiri noten poffen en fijnmaken
Ui en knoflook fijnsnijden en fruiten.
Kemirinoten - pepers - Laos - Salaam erbij doen.
Beetje water en koenjit erbij
½ citroen uitknijpen
Wat suiker erbij en het stukje sereh erbij
Even omroeren.
Vis erop leggen.
Daarna voorzichtig omroeren dat de vis warm wordt.
Receptnummer: 1101 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Serveren met rijst en Gado-Gado
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept