Lia's visballetjes in speksaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kabeljauwfilet
2 sneetjes oud brood
1 ui
50 gr. mager spek in blokjes
2 eetl. bakboter
2 eieren
zout, peper
1 eetl. bloem
1/2 l. water
1 scheutje wijnazijn
flinke scheut olie
Bereiding:
De vis heel fijn snijden of even in de hakmachine.
Het brood in lauw water weken. De ui en het spek klein snijden.
In 1 eetl. boter de ui fruiten.
Het brood uitdrukken (water)
De fijngemaakte vis, het brood, de eieren, peper en zout mengen. Met vochtige handen balletjes maken.
De olie verhitten en de balletjes bij matig vuur rondom in 10 min. lichtbruin bakken en warm houden.
Het spek in een braadpan uitbakken en de rest van de boter toevoegen, de bloem erover strooien en alles al roerend goudgeel fruiten. Het water geleidelijk toevoegen en alles nog even laten doorkoken.
De saus op smaak maken met zout, peper en wijnazijn.
De balletjes in de saus doen en warm laten worden.
Receptnummer: 1103 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
Het lekkerst is dit met aardappelpuree en gekookte bietjes (HAK bietjes op oudhollandse wijze)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept