Ingredienten: (4 pers.):
750 gr aardappelen
zout/peper
1 dl olijfolie
3 el zongedroogde tomaten
1 bosje lente-ui
1-2 el olijfolie
400 gr mager varkensvlees of hamlappen
3-4 uien
1 blik gepelde tomaten
1 dl rosé of rode wijn
2 el (balsamico)-azijn
1 teentje knoflook
2 el peterselie
zout/peper | Bereiding:
Aardappelen schillen en in stukken snijden. Zongedroogde tomaten en lente-ui fijnsnijden. Vlees in blokjes snijden. Uien snipperen. Blik gepelde tomaten laten uitlekken. 2 el olie verhitten en blokjes vlees hierin rondom bruin bakken. Ui toevoegen en ca. 5 min. meebakken. Tomaten, wijn, azijn, knoflook en peterselie toevoegen. Op smaak brengen met zout/peper en alles ca. 30 min. laten stoven. Intussen van aardappels puree maken. 1 dl olijfolie scheutje bij scheutje door puree roeren. Tomaat, lente-ui, zout en peper toevoegen. Stoofpot in ovenschaal scheppen en afdekken met puree. 1 el olijfolie over pureelaag schenken. Stoofpot ca. 15 min. in midden van de oven zetten om pureedeksel te gratineren. |