Nieuws   Zoeken 

José's kokostaart met Pina Collada
Ingredienten: (10 pers.):
voor het deeg:
225 gram zachtgeroerde boter
225 gram kristalsuiker
zakje vanillesuiker
4 eieren (grote)
200 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram maizena
3 gram bakpoeder
50 gram in 150 ml. kokend water
geweekte geraspte/gedroode kokos,
vulling:
25 gram gedroogde kokos
75 gram zachtgeroerde boter
150 gram poedersuiker
1 eetlepel pina collada
glazuur:
2-4 eetlepels pina collada
125 gram poedersuiker
20 gram gesmolten boter
Bereiding:
Dit gebak maak je het best in een keukenmachine. Snel en makkelijk. Doe alle ingredienten voor het deeg in de keukenmachine en meng 1 volle minuut. Doe bakpapier in een springvorm of in een ronde silikonenvorm en giet er het beslag in. Zet in de oven gedurende 25 min. op 180 graden. Als het gebak iets terugveert waneer je er met je vinger op drukt en aan de randen loslaat is het gaar. Als je taart is afgekoeld snijd je hem met een mes of een nylon draad in 2 lagen. Rooster de gedroogde kokos voor de vulling even in een droge pan met antiaanbaklaag totdat de kokos geurt en lichtbruin wordt. Doe dit dan met de rest van de ingredienten voor de vulling bij elkaar en roer tot er een gladde massa ontstaat. Bestrijk hier de onderste laag van je taart mee en leg de bovenste hier boven op. Doe de (gezeefde) poedersuiker in een kom met de gesmolten boter. Roer nu lepel voor lepel de Pina Collada erbij. Bepaal even hoeveel je erdoor doet aan de hand van de dikte van het glazuur. Dit mag niet te dun zijn. Laat het over de bovenkant van je taart uitlopen tot de hele bovenkant bedekt is. Laat het gerust over de randen heenlopen.
Receptnummer: 11060 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Dit recept komt uit het kookboek Domestic Goddes van Nigella Lawson. Beslag maken op deze manier gaat supersnel en is erg lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept