Nieuws   Zoeken 

Kreeft met kruidenboter van patries
Ingredienten: (2 pers.):
2 kreeften van 750gr
1 wortel
1 prei
1 ui
1 sjalot
1dl droge witte wijn
1dl gevogeltebouillon
130gr hoeveboter
4el gehakte kruiden ( basilicum, peterselie, kervel, dille, dragon)
1tl zwarte peperbolletjes
peper en zeezout
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snipper in grove julienne. Vul pan met water en doe er de groenten en de peperbolletjes aan toe. Breng aan de kook en laat ong 30 min goed trekken. Breng vervolgens weer goed aan de kook en doe er de kreeften bij - laat opnieuw ong 7à8 minuten koken. Neem er de kreeften uit en laat ze wat afkoelen. Halveer ze en verwijder de maag (net onder de kop) en het darmkanaal. Snipper de sjalot fijn, doe hem in een pannetje met de wijn. Laat inkoken tot de vloeistof praktisch volledig is verdampt. doe er de bouillon bij en laat tot ong de helft inkoken. Werk (van het vuur af) de saus op met vlokjes boter. Klop stevig op tot de boter volledig is gesmolten. Voeg er dan de tuinkruiden aan toe en kruid naar smaak bij met peper en zout. Leg de kreeften op een bord, napper ze met de warme saus en dien op met stokbrood of warme toast.
Receptnummer: 11069 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept