Ingredienten: (2 pers.):
1/
melk,
bittere chocolade,
cognac-armagnac of calvados,
slagroom
2/
water,
melk,
oploskoffie,
cacaopoeder,
slagroom
3/
melk,
cacaopoeder,
suiker,
koffielikeur. | Bereiding:
1/ Breng 1/2l melk tot tegen de kook aan. Verdeel over 2 hoge glazen 2 repen bittere chocolade in stukjes. Schenk er de hete melk bij. Werk af met scheutje cognac, armagnac of calvados en een toef slagroom 2/ Breng 1/2l water aan de kook, doe er 4koffielepels oploskoffie en 2koffielepels cacaopoeder bij. roer goed om. Werk af met slagroom of volle schuimig geklopte melk. 3/ Breng 1/2 l melk tot tegen de kook aan. doe er 4 afgestreken eetlepels cacaopoeder bij. Roer goed om, doe er schepje suiker bij en een scheutje koffielikeur. |