Nieuws   Zoeken 

Lamsgehaktsaus met Aardappelpuree van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
1200 gram aardappelen
50 gram boter
200 gram gesneden uien
500 gram lamsgehakt (of runds)
1 zakje jachtsaus
1/8 liter zure room

Bereiding:
Snijd de geschilde aardappelen in niet te grote stukken en kook ze in weinig water met zout naar smaak in 15-20 minuten gaar. Verhit intussen in een braadpan en roerbak hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit in ca. 5 minuten met een vork rul. Roer het sauspoeder en 2,5 dl water door het gehakt, breng het geheel al roerend aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes pruttelen. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn, meng de zure room er doorheen en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep of spuit een brede rand aardappelpuree langs de rand van een lage schaal en schep de gehaktsaus in het midden. Lekker met b.v. Spruitjes.
Receptnummer: 11076 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept