Nieuws   Zoeken 

Rita's empanadas de pino
Ingredienten: (10 pers.):
voor de deeg:
1 kg bloem
60 gr bakpoeder
25 gr zout
250 gr boter
350ml water
voor de vulling:
4 ajuinen fijn gesneden
125 ml olijfolie
teen knoflook
750 gr. gehakt
4 eieren (3 hard gekookte-1 geklopt)
25 zwarte olijven
handvol rozijnen
Bereiding:
deeg: bloem, bakmeel en zout mengen. Gesmolten,lauwe boter toevoegen, mengen. Wordt korrelig. 300ml warme water toevoegen en mengen. 20 min. laten rusten. Dan goed bewerken, dit gebeurt echt op gevoel tot de deeg niet meer aan de vingers kleeft en goed glad is, eventueel nog wat water toevoegen. Dan bolletjes nemen en goed uitrollen tot cirkels van ongeveer 20 cm diameter, doe dit op bebloemd aanrecht, om kleven tegen te gaan. Vulling: Stoof de gesneden ajuin en de look in olijfolie, voeg het gehakt toe en laat bakken. Kook de eieren afzonderlijk snij in stukje en voeg nadien toe aan de vulling, voeg 25 olijven en de rozijnen toe. Kruiden met peper en zout, oregano, marjolein, pili-pili Per cirkel deeg: wat vulling op aanbrengen, en dichtvouwen, goed de randen aandrukken. Met tandenstoker paar gaatjes in de bovenkant prikken. Bestrijken met geklopt ei, dit om mooi te bruinen bij het bakken maar tevens ook om het deeg dicht te houden. Bakken in voorverwarmde oven op 210° 30 minuten. U heeft met deze hoeveelheden 22 empanadas. Serveren met Salsa Verde (eerder opgegeven recept) en met gemengde salade. (kunnen perfect ingevroren worden)
Receptnummer: 11078 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
U kan het gehakt vervangen door tonijn is eveneens zeer lekker.
U kan ook deeg kopen(Snelklaar), maar dit is niet zo origineel.Dit is een recept van Carlos Fuentes (Circulo de amistad Luxemburgo-Chile) ik heb het reeds meerdere malen geprobeerd en is heel goed vandaar dat ik het voor U vertaald heb. aanvulling: Excuus, het recept is van Felipe Fuentes, ik heb me vergist in het typen met de schrijver Carlos Fuentes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept