Nieuws   Zoeken 

Lia's Zuid-Afrikaanse pindasoep met courgette en aardappel
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
3 volle el pindakaas
2 el tomatenpuree
2 kippen- of kruidenbouillontabletten
1 tl gemberpoeder
1 tl chilipoeder
1 tl tijm
2 aardappelen
1 kleine courgette
zout en peper
1 l. water
Bereiding:
Snipper de ui. Roer in een pan de pindakaas met de tomatenpuree en 1 dl. water tot een glad mengsel.
Verkruimel de bouillontabletten erbij en doe de ui, gemberpoeder, chilipoeder en de tijm erbij.
Roer nog 9 dl. water erdoor.
Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat de pindabouillon ca. 10 min. zachtjes koken.
Schil intussen de aardappelen en snijd in blokjes, ook de courgette in blokjes.
Doe dit alles bij de bouillon en laat de soep nog ca. 10 min. zacht koken. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Receptnummer: 1108 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
In Zuid Afrika gebruiken ze casava en okra i.p.v. aardappel en courgette.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept