Nieuws   Zoeken 

Barbara's tagliatelle met zeevruchten of garnalen in kervelsaus
Ingredienten: (2 pers.):
200-250 gram tagliatelle
bouillonpoeder of -blokje
scheutje olie
klontje boter
1 kleine ui
1 dl. visbouillon
1 dl. koksroom
½ dl. droge witte wijn
1 flinke eetlepel kervel (potje)
1 theelepel gedroogde dragon
1 eetlepel allesbinder
zout, peper
1 bakje verse zeevruchten (AH 150 gram) of garnalen of een mengsel van beiden
Bereiding:
Tagliatelle gaar koken in ruim water met wat bouillonpoeder en een scheutje olie. Intussen ui heel fijn snipperen. Uisnippers ca. 5 minuten zachtjes bakken in de boter. Visbouillon, koksroom en witte wijn toevoegen en ca. 3 minuten laten koken. Kervel en dragon toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes laten koken. Bind de saus met de allesbinder en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Schep de zeevruchten en/of de garnalen erdoor en warm ongeveer een minuut mee. Niet te lang, anders worden ze taai. Giet de tagliatelle af en verdeel over 2 voorverwarmde borden. Schep de zeevruchten en de kervelsaus erover.
Receptnummer: 11100 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Lekker romig sausje en toch niet teveel calorieën. Ook lekker met de verse zwarte fettucccine van AH. De zwarte pasta ziet er een beetje vreemd uit op je bord, maar smaakt heel goed met zeevruchten en kervel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept