Tine's Indonesisch Rundvleesgerecht met appels
Ingredienten: (3 pers.):
400 gram biefstuk,
3 appelen (Granny Smith),
zonnebloemolie,
1 teentje fijn gehakte knoflook,
1/2 rood pepertje,
5 eetl.ketjap manis,
1 eetl.gembersiroop,
1 eetl. droge sherry,
1 bosje bosuitjes.
Bereiding:
De biefstuk in smalle reepjes snijden(het beste kan je de biefstuk een half uurtje in het vriesvakje leggen dat snijd lekkerder).Leg de reepjes in een kom en schep er 1 1/2 eetl.sojasaus door.Laat dit 10 minuutjes staan.Zet het water voor de rijst op en maak de rijst zover klaar.Ondertussen schil je de appels en snijd in dunne reepjes,snijd de bosuitjes in ringetjes en het pepertje en het knoflook teentje in stukjes.Verhit de olie in de wok of hapjespan bak de biefstuk hier 2 min.om en om scheppend.Met schuimspaan de biefstuk eruit halen en warm houden, in de overgebleven olie de appels,bosuitjes,knoflook en het pepertje toevoegen.Goed omscheppend 2 min. bakken Dan voeg je 3 eetl.sojasaus,sherry en gembersiroop toe en je laat dit 2 min.zachtjes koken ,schep er vervolgens het vlees eraan toe en houd alles tegen de kook aan zo 2 min.Proef het even of er nog zout bij moet.Serveer dit met de gekookte rijst en partjes citroen.
Receptnummer: 11113 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 18 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept