Nieuws   Zoeken 

Dineke's supervoorgerecht met blauwe kaas
Ingredienten: (6 pers.):
bladerdeeg
blauwe kaas (Danablu)
1 ei
room
aanvulling: tomaten
Bereiding:
Bekleed een quichevorm met bladerdeeg (afhankelijk van de grootte van de vorm 4 à 5 plakjes). Prik met een vork gaatjes, dit zorgt voor lucht. Prak de blauwe kaas en meng het met het ei, roer er dan de room door. Stort dit mengsel in de vorm en bedek het geheel met plakjes (rijpe) tomaat. Zet het in de oven op 180 tot 200 C tot de tomaat enigszins begint te verkleuren en het bladerdeeg gaar is. Eet dit gerecht lauw of koud.
Receptnummer: 11125 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker als voorgerecht of -in de zomer- als lunchgerecht. De combinatie van de blauwe kaas en de zoete tomaat is hemels.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept