Nieuws   Zoeken 

Lou's hartige taart met tilapia en raapstelen
Ingredienten: (4 pers.):
raapstelen 400 gram
tilapia-filet 400 gram
paprikapoeder 1 eetlepel
bladerdeeg 5 plakjes
hazelnoten 50 gram
tijm 1 eetlepel
zout en peper snufje
brie 150 gram
olijfolie 2 eetlepels
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht ontdooien. Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een ½ eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door. Snijd de tilapiafilets in repen van ca. 2 cm breed. Wentel de repen door het notenmengsel. Snijd de brie in dunne plakjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Schep de gewassen en grofgesneden raapsteeltjes op de bodem. Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel de olijfolie erover. Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm.
Receptnummer: 11133 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Voorjaar staat voor de deur !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept