Lia's makreelsalade met avocado
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
4 vleestomaten
2 blikjes makreel (a 200 gr.)
1 el boter
1 el mosterd
2 el fijngehakte koriander of peterselie
1 el citroensap
zout, peper
1 komkommer
1 groene Spaanse peper
2 avocado's
Bereiding:
Snij de ui in dunne ringen. Snij 3 tomaten in stukjes. Giet de makreel af.
Smelt boter in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Fruit de mosterd ca. 1 min. mee. Zet de pan van het vuur en schep de makreel, gesneden tomaten, koriander en het citroensap erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Snij de komkommer en de andere tomaat in dunne plakjes.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snij de peper in reepjes.
Schil de avocado's, halveer ze en snij in lange plakken.
Schep het makreelmengsel in het midden van 4 borden en rangschik de plakjes tomaat, komkommer en avocado eromheen.
Strooi de peperreepjes eroverheen.
Receptnummer: 1117 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
Lekker met stevig volkorenbrood! Evt. kan de peper weggelaten worden!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept