Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. kipfilet
1 teentje knoflook
zout, versgemalen zwarte peper
1 ui
2 vleestomaten
250 gr. verse spinazie
3 el olie
1/2 kippenbouillontablet
2 el pindakaas
1 tl thijm
mespunt sambal | Bereiding:
Snij de kipfilet in reepjes. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Schep de kipfilet met wat zout en peper door de knoflook. Snipper de ui. Ontvel de tomaten (even in heet water leggen), verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees klein (evt. een half blik gepelde tomaten gebruiken i.p.v. verse).Was de spinazie en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan, bak de kipfilet in ca. 3 min. bruin en schep op een bord. Fruit de ui in het bakvet glazig, fruit de tomaat even mee. Roer 2 dl. water, de bouillontablet, pindakaas, sambal , spinazie en de tijm erdoor en breng alles aan de kook. Voeg de kipreepjes toe en sudder in 10 a 15 min. gaar. |