Nieuws   Zoeken 

Adeline's broodpizza met bobotie
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje mix voor bobotie(zuid-afrikaans)
400g rundergehakt
150ml griekse of turkse yoghurt
50g rozijnen
1 gr. turks brood of 2 kleine
6 rijpe tomaten
geraspte kaas
3 takjes verse munt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vermeng het gehakt met de kruidenmix en bak het,zonder olie of boter,rul in de pan. Meng de sausmix in een kom met 250ml water en roer goed door. Roer de yoghurt erdoor.Voeg de rozijnen en het rulgebakken gehakt toe aan de saus. Snijd het turkse brood overlangs in tweeën.Leg de beide helften met het snijvlak naar boven op de bakplaat.Snijd de tomaten in dunne plakken en verdeel de tomaatplakken over de broodhelften en daarna de dikke gehaktsaus.Hierboven wat geraspte kaas.Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de broodhelften in 15-20 min. gaar en goudbruin. Snijd de muntblaadjes fijn en bestrooi de broodpizza´s hiermee zodra ze uit de oven komen. Lekker met komkommersalade.
Receptnummer: 11185 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Dit recept zat in de mix en het was heerlijk,de kaas heb ik er zelf aan toegevoegd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept