Nieuws   Zoeken 

Simke's simmies smikkel rode kool
Ingredienten: (4 pers.):
Rode Kool (pot 680 gr.)
aardappelpuree (zakje)
ui
rundergehakt (400 gr.)
appel (goudrenet)
geraspte kaas
(kruiden-)paneermeel
handje rozijnen
banaan (rijp)
scheutje gembersiroop
1 tl kruidenbouillon
Bereiding:
Snipper de ui en bak die met de het gehakt rul gaar. Voeg naar smaak gembersiroop toe en roer de bouillonpoeder erdoor. Maak intussen de puree volgens het pakje. Vet de ovenschaal in. Doe de puree onderin. Schep daaroverheen het ui-gehakt mengsel. Rasp hier de appel overheen. Roer de rozijnen door de rode kool. Dat samen wordt de volgende laag. Snij de banaan in de lengte door en druk die 'koppie onder' in de rode kool. Strooi af met achtereenvolgens geraspte kaas en paneermeel. 45 minuten in de oven op 180 graden en smullen maar!. Ook lekker voor kinderen, maar goed blazen!
Receptnummer: 11232 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Uit mijn studententijd, maar nog steeds erg lekker. Voorbereiding past in de filosofie van snelklaar. nl. Als het in de oven staat mag je iets voor jezelf doen...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept