Nieuws   Zoeken 

Rita's lavendelolie, lavendelalcohol, gedroogde lavendelbladen
Ingredienten: (1 pers.):
vers geplukte lavendel
(steeljes
blaadjes
bloemen)
oplegalkohol
olijfolie
Bereiding:
Lavendelolie:. Neem extra vierge olijfolie en stop in de fles, een heel dik pak vers geplukte lavendel. Laat 6 maanden rusten en na het zeven, heb je perfecte olie om in te bakken, salades mee aan te maken enz. Lavendelalkohol:. Neem oplegalkohol en stop hierin een dik pak lavendel. Laat een paar maanden trekken, heerlijk in desserten en als aperitief in schuimwijn of champagne. Lavendelblaadjes:. Blaadjes plukken, drogen tussen een boek bv. En na een paar dagen verpulveren al rollend met een fles. Kan je gerust een tijdje bewaren. Gebruik dit als kruid bij je vlees. De bloemetjes kan je gewoon afritsen en als versiering gebruiken, zijn eetbaar.
Receptnummer: 11235 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Ik kreeg deze tips van een dame die een heel leuk winkeltje uitbaat in hartje Antwerpen. Dit zelf maken is veel goedkoper dan de heel dure essences te kopen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept