Ingredienten: (2 pers.):
1 ui
1 teentje knoflook
25 g boter of margarine
2 eetlepels droge witte wijn
1 schaaltje broccoliroosjes (300 g)
150 g tagliatelle
75 g ongezouten cashewnoten
1 puntje brie (ca. 125 g)
1 bekertje zure room (125 ml)
ΒΌ theelepel nootmuskaat
zout
peper
| Bereiding:
Ui en knoflook pellen en snipperen. In (hapjes)pan boter verhitten. Ui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Wijn en broccoli toevoegen en de broccoli in ca. 10 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen tagliatelle in ruim water met zout beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Cashewnoten grof hakken en brie in blokjes snijden. Zure room door broccoli scheppen en op hoog vuur ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper. Brie erdoor scheppen. Tagliatelle over twee borden verdelen. Broccoli/briemengsel erover scheppen. Bestrooien met de nootjes! !. |