Patries' gehaktovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes
2 ballen gehakt (kant en klaar gekocht)
3 eieren
klein blikje ananasstukjes
50 g rozijnen
35 g boter
2 eetlepels bloem
3 dl melk
50 g geraspte kaas
mosterd
kerriepoeder
zout
versgemalen peper
peterselie
salade
Bereiding:
Kook de eieren hard. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal. Snijd de gehaktballen en de eieren in plakken en leg deze op de aardappels. Houd enkele stukjes ananas apart en verdeel de rest samen met de rozijnen over de aardappels. Dek alles af met de rest van de aardappels. Smelt de boter in een sauspan en voeg kerriepoeder en bloem toe. Roer goed, laat doorwarmen en schenk de melk al roerend erbij. Breng de saus op smaak met mosterd, geraspte kaas, zout, peper en de peterselie. Schenk de saus over de aardappels. Zet de schaal gedurende 30 minuten in de oven tot alles goed heet en goudbruin van kleur is. Maak de salade onder andere af met de achtergehouden stukjes ananas.
Receptnummer: 11241 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept