Nieuws   Zoeken 

Jan's ikan koebis
Ingredienten: (4 pers.):
4 uitjes
3 teentjes knoflook
1 Spitskool
2 Laos
3 rode pepers
1 ons garnalen
1 stukje guladjawa
2 pak koolvis à 400 gram
50 gram boter
Bereiding:
Bladeren heel van de spitskool halen, en even blancheren, en laten afkoelen.
Uien, knoflook, Laos en rode pepers fijn snijden.
50 gram boter in pan smelten, het mengsel van hierboven even fruiten.
Dan stukje guladjawa erbij.
Garnalen erbij doen.
Wat zout en wat water en het geheel even laten sudderen.
Dan laten afkoelen.
Blad van spitskool neerleggen, wat van het mengsel erin doen , stukje koolvis en het pakketje dichtvouwen.
Is het blad te klein dan eerst een stukje blad erop leggen en dan dichtvouwen.
Op zijn kop in een vuurvaste schaal leggen.
Schaal in voorverwarmde oven van ±160o -180o graden zetten.
Dit ± 20 minuten laten staan, er moet een lichtbruin korstje op komen.
De koolvis mag vervangen worden door kabeljauw.
Spitskool mag vervangen worden door savooienkool
Receptnummer: 1126 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept