Jan's kippidis in de oven
Ingredienten: (4 pers.):
8 Sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 stuk sere (10 cm)
2 Laos
2 Daun Djeroek
2 stuks Salam
1 stukje Guladjawa
wat trassi
1 eetlepel Sambal Oelek
1 theelepel Ketoembar
1 theelepel Koenjit
1/2 cm Santen
wat zout
2 kilo Kippen bouten
Bereiding:
Sjalotjes, knoflook, Sere en Laos en heel fijn snijden en in braadpan fruiten
Dan Daun Djeroek, Salam, Sambal Oele en trassi erbij en omroeren
Dan wat water, met Koenjit, santen zout en ketoembar erbij en even omroeren.
Kip erbij doen en het geheel even laten sudderen
Daarna kip in vuurvaste schaal doen met de kruidensaus erbij, en in het midden van de voorverwarmde oven van 180 - 200, en zetten.
Dit 20 laten staan, de laatste 5 minuten laten grillen dan krijg je er een krokant korstje erop.
Receptnummer: 1128 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept