Nieuws   Zoeken 

Joni's 'pere al forno con marsala e cannella'
Ingredienten: (8 pers.):
1/2 rijpe handpeer per persoon
50 gram boter
150 gram bruine suiker
350 ml marsala
100 ml witte wijn
4 kaneelstokjes
200 gram creme fraiche of zure room
250 gram zoete mascarpone
Bereiding:
Schil de peren en verwijder de kroontjes en klokhuizen met een appelboor. Halveer de peren en leg ze in een ovenschaal. Smeer alle gesmolten boter met een kwastje over de peren en strooi de suiker erover. Schenk de marsala en de witte wijn in de ovenschaal bij de peren. Leg de kaneelstokjes bij de peren en dek het geheel af met folie. Bak voor circa 30 minuten in een oven op circa 200 graden. Haal de folie eraf en laat de peren nog 30 minuten in de oven staan. Meng de mascarpone met de creme fraiche. Serveer het gerecht in een diep bord met wat saus erom heen.
Receptnummer: 11309 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Met een stel collega's zijn wij Toscaans gaan koken. Dit nagerecht is dan ook afkomstig uit het menu wat we gemaakt hebben. Het is zo lekker dat ik het jullie niet wil onthouden. De marsala is wel vrij prijzig. Misschien moet je op zoek naar een goedkoper alternatief. De bereidingstijd lijkt vrijlang, maar dat valt best mee. Wanneer de schaal in de oven staat, heb je er vrijwel geen omkijken naar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept