Nieuws   Zoeken 

Barbara's kabeljauwovenschotel met prei en kaas
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel boter
1 ui
2 eetlepels citroensap
1 dl. gezeefde tomaten
1½ theelepel dragon
½ eetlepel honing
zout
peper
2 kabeljauwfilets a 150 gram
1 theelepel gemalen komijn (djintan)
2 preistengels (ca. 200 gram)
2 plakken belegen kaas (ca. 50 gram)
Bereiding:
Snipper de ui. Snij de preistengels in dunne ringen en de plakken kaas in repen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de uisnippers 3 minuten in ½ eetlepel boter. Voeg een eetlepel citroensap, de gezeefde tomaten, de dragon en de honing toe. Meng goed door elkaar en laat ca. 5 minuten zonder deksel zachtjes koken. Indien nodig op smaak brengen met zout en peper. Dep intussen de kabeljauwfilets droog. Besprenkel ze met een eetlepel citroensap en wrijf ze in met zout, peper en de gemalen komijn. Laat dit ca. 5 minuten intrekken. Roerbak de gesneden prei 4-5 minuten in ½ eetlepel boter. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier de kabeljauwfilets in. Verdeel de prei over de vis en leg hierop de repen kaas. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Receptnummer: 11324 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Lekker met rijst of gebakken krielaardappeltjes en verse snijbonen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept