Nieuws   Zoeken 

Vermeire's amandel-hazelnootkrokantjes
Ingredienten: (3 pers.):
50 gr amandelnoten met pel
50 gr hazelnoten met pel
250 gr suiker
60 gr bloem
60 gr eiwit
Bereiding:
Oven, liefst op stand warme lucht en temperatuur 200 gr. Snij de beide soorten noten in niet te kleine stukjes. Meng de suiker en het eiwit door de nootjes, meng goed, roer er dan de bloem bij. Bedek een bakplaat met boterpapier, leg kleine hoopjes deeg met behulp van een koffielepel erop. Let op dat je ze niet te dicht bij elkaar legt, de hoopjes deeg gaan uitvloeien, ze mogen elkaar niet raken tijdens het bakken. Plaats 7 a8 minuten in de voorverwarmde oven, laat ze afkoelen op het boterpapier alvorens ze te verwijderen. Smakelijk!
Receptnummer: 11409 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Als je een grote hoeveelheid koekjes wil maken, dan zet je de hoopjes deeg klaar op vellen bakpapier, je neemt de warme koekjes uit de bakplaat en plaatst de vellen bakpapier die je hebt klaargezet op de bakplaat. Dit gaat heel vlot en de gebakken koekjes kunnen rustig afkoelen. Leuk om ze met de paasdagen cadeau te doen aan familieleden en vrienden. Je kan er eventueel ook wat sinaasappelschil of gedroogde abrikozen in snippers aan toe voegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept