Nieuws   Zoeken 

Jan's Chinese tomatensoep
Ingredienten: (4 pers.):
3 el boter
1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui
1 panklare prei
1 stukje gember van 2½ cm. of poeder (djahé)
1 blikje dubbelgeconcentreerde tomatenpuree (150 gr,)
1 el wijnazijn of 2 eetlepels citroensap
1 el suiker
1 el sojasaus
½ tl ketoembar
flinke mespunt komijnpoeder (of komijnzaad)
flinke mespunt knoflookpoeder of 1 teentje verse knoflook
7 ½ dl kippen of vleesbouillon van tabletten of blokjes
40 gr. Bloem
½ - 1 dl. Room of koffiemelk
50 – 100 gr. Zeer fijn gesneden achterham
ve-tsin
zout
Bereiding:
Smelt de boter in een koekenpan en laat daarin de ui op een laaggedraaide vlam of plaat glazig worden.
Snij de prei in dunne ringen en fruit ze met de ui even mee.
Snipper de gember zo fijn mogelijk en doe de snippers in de pan met de tomatenpuree, azijn of citroensap, suiker, soja, peper, ketoembar, en knoflook.
Verwarm het geheel 3 – 5 min. Onder geregeld omscheppen.
Breng de inhoud van de koekenpan over in de soeppan; en spoel de koekenpan met een deel van de bouillon om en doe deze bouillon bij de rest van de bouillon in de soeppan.
Doe het mengsel van tomatenpuree in de bouillon
Laat de bouillon langzaam aan de kook komen.
Maak van de bloem met de room of koffiemelk en 2 dl. water een glad papje.
Roer dit, goed kloppende, in de bijna kokende bouillon.
Laat de bouillon even koken, zodat de bloem goed gaar wordt.
Voeg de ham aan de soep toe, en laat deze niet meer koken.
Proef en voeg naar smaak ve-tsin, soja, azijn, suiker of zout toe.
Receptnummer: 1144 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept