Nieuws   Zoeken 

Mayken's tahoe met sperziebonen en pindasaus
Ingredienten: (2 pers.):
½ blok tahoe à 500 gr.
3 el ketjap asin
3 el zonnebloemolie
2 tomaten
1 blikje sperziebonen (nettogewicht ± 210 g)
5 el pindasauspasta (potje)
1 el bakgember
¼ tl sambal oelek
zout, peper
Bereiding:
Tahoe in blokjes snijden. In kom tahoe en ketjap door elkaar scheppen. In braadpan olie verhitten. Tahoe ± 5 min. zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden. Sperziebonen afgieten. Aan tahoe sperziebonen en tomaat toevoegen. Nog ± 5 min. zachtjes bakken. In steelpan met 1 ½ dl water pindasaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Gember en sambal erdoor roeren. Tahoe-groentemengsel op smaak brengen met zout en peper, pindasaus toevoegen. Lekker met rijst!
Receptnummer: 1145 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Mayken Ongersma
Opmerking:
Voor de supergehaasten onder ons! Zelf maak ik het altijd met verse sperziebonen (en zelfgemaakte pindasaus). Wil je het marineren van de tahoe wat serieuzer aanpakken, doe tahoe en ketjap dan enkele uren vantevoren in een diepvrieszak en schud die van tijd tot tijd om.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept