Nieuws   Zoeken 

Ria's tahoe met groenten
Ingredienten: (2 pers.):
1 blok tahoe
400 gr. spitskool
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 el ketjap manis
1 tl sambal
1 el pindakaas
1 tl bruine basterdsuiker
1,5 el citroensap
olie
zout
Bereiding:
Snijd de tahoe in blokjes van 1,5 cm. Strooi er wat zout over. Verhit in een wok 3 à 4 eetlepels olie en bak hierin, onder voortdurend omscheppen, de blokjes tahoe aan alle kanten goudbruin. Laat de blokjes uitlekken en doe ze op een bord.
Snijd de spitskool in uiterst smalle reepjes.
Fruit de ui tot hij goudgeel is. Voeg de knoflook toe en roer de pindakaas erdoor. Voeg daarna de sambal, suiker, ketjap en citroensap toe. Roer alles goed om; er dient een vrij dikke brij te ontstaan. Voeg eventueel wat water toe.
Schep de kool door de hete massa en 1 minuut later de blokjes tahoe.
Receptnummer: 1147 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: ria
Opmerking:
Alleen een beetje rijst erbij eten. Heerlijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept