Ingredienten: (8 pers.):
olijfolie, zout en peper
een kilo uien
een pond gehakt
8-10 teentjes knoflook
4 blikken gepelde tomaten
3 kleine blikjes tomatenpuree
bakje champignons
handvol worteltjes
italiaanse keukenkruiden
rozemarijn en oregano
een halve fles rode wijn | Bereiding:
uien snipperen
olie verhitten, uien en gehakt aanbraden, met wat zout en peper. knoflook en italiaanse keukenkruiden toevoegen.
als het gehakt rul is, de tomatenpuree erdoor roeren en de gepelde tomaten toevoegen.
vervolgens de champignons en de worteltjes kleinsnijden en toevoegen.
naar smaak afmaken met rozemarijn en extra oreano
en tenslotte de rode wijn toevoegen
Het geheel nu twee uur laten sudderen.
EN nu met de staafmixer de saus tot een gladde pastasaus pureren !!!!
En eten naar italiaanse traditie met pasta, salade, en stokbrood en een glas italiaanse wijn. |