Nieuws   Zoeken 

gastvrije spaghetti saus van christine
Ingredienten: (8 pers.):
olijfolie, zout en peper
een kilo uien
een pond gehakt
8-10 teentjes knoflook
4 blikken gepelde tomaten
3 kleine blikjes tomatenpuree
bakje champignons
handvol worteltjes
italiaanse keukenkruiden
rozemarijn en oregano
een halve fles rode wijn
Bereiding:
uien snipperen
olie verhitten, uien en gehakt aanbraden, met wat zout en peper. knoflook en italiaanse keukenkruiden toevoegen.
als het gehakt rul is, de tomatenpuree erdoor roeren en de gepelde tomaten toevoegen.
vervolgens de champignons en de worteltjes kleinsnijden en toevoegen.
naar smaak afmaken met rozemarijn en extra oreano
en tenslotte de rode wijn toevoegen
Het geheel nu twee uur laten sudderen.
EN nu met de staafmixer de saus tot een gladde pastasaus pureren !!!!
En eten naar italiaanse traditie met pasta, salade, en stokbrood en een glas italiaanse wijn.
Receptnummer: 1149 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: christine
Opmerking:
de bereiding is op zich zo klaar (voor een groot gezelschap) de saus moet echter 2 uur sudderen en is nog lekkerder als je hem de volgende dag pas eet.(dus ideaal voor de visite van morgen !) Trouwens ook heel erg goed in te vriezen ! De knoflook mag ook minder als je dat wilt. En voor de echte vleesliefhebber: een kilo gehakt maakt er een echte vleessaus van.
Dit recept is trouwens niet van mij, maar is het familierecept van mijn italiaanse schoonvader uit noord-italie met een kleine variatie door mij toegevoegd
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept