Nieuws   Zoeken 

Henriet's hartige taart met kip en ananas
Ingredienten: (12 pers.):
6 plakjes diepvries bladerdeeg
400 gr. kipfilet
1/2 ltr. blik ananas
100 gr. katenspek
1 theelepel kerrie
3 eieren
4 eetl. koffiemelk of -room
zout/peper/boter of margarine
Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg. Taartvorm (24-26 cm doorsnee) invetten. Deeg uitrollen zodat het in de bakvorm past + 2 cm. Rand. In bakvorm doen. Prik met vork gaatjes in de bodem. Snijd de kipfilet in stukjes. Bestrooi die met zout, peper en kerrie. Verhit boter of margarine en bak de kipfilet bruin. Laat de ananas uitlekken. Bak de plakjes spek uit en leg ze op de deegbodem. Meng de blokjes ananas met de kipfilet en verdeel die over het spek. Klop de eieren los met de koffiemelk of -room en zout en peper. Schenk dit mengsel over de kip en ananas. Bak de taart in een voorverwarmde over van 200 grC en 45 min. Gaar.
Receptnummer: 11499 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Een heerlijke hartige taart met een zoet accent waar ook de meeste kinderen dol op zijn! Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept