Nieuws   Zoeken 

Anja's oranjemenu
Ingredienten: (4 pers.):
Bosje wortelen
Citroensap
Honing
Walnotenolie
4 oranje gepaneerde kipschnitzel
Zak aardappelwedges (partjes)
Zout
Evt. paprikapoeder
Bakboter / olie
Bereiding:
Maak eerst een wortelsalade: Rasp de wortelen, meng daar naar smaak citroensap, wat honing en walnotenolie doorheen. Zet dit tot gebruik in de koelkast. Smelt wat boter of olie in een koekepan en bak daarin de aardappelwedges. Bestrooi deze met wat zout en royaal paprikapoeder (voor kleur en smaak! ). Verhit in een tweede koekepan ook wat olie of boter en bak daarin de schnitzels aan beide kanten gaar. Ik neem altijd de schnitzels met zo'n knapperige cornflakes-korst. Behalve snel klaar en mooi oranje zijn deze ook nog eens goedkoop!
Receptnummer: 11510 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit is een leuk recept voor konininnedag, maar ook bijvoorbeeld voor als het Nederlands elftal moet voetballen, of voor tijdens de olympische spelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept